Egészségvédelem

Hagyomány
Hagyomány
Szakértelem
Szakértelem
Törődés
Törődés
...természetesen!
...természetesen!
Previous Next
A A A

dr sara gyorgyA hetek óta tomboló nyári hőségben a vízpartokon találjuk meg az enyhülést. Már alig várjuk, hogy belevessük magunkat a közeli álló- vagy folyóvízbe és hajlamosak vagyunk arra, hogy megfeledkezzünk az alapvető higiénés szabályokról is, amelyek aztán húgyúti fertőzésekhez vezethetnek.
Dr. Sára György urológus főorvossal beszélgetünk a nyári fürdőzések okozta húgyúti megbetegedésekről és azok megelőzéséről.

Dani Gergely2Sok szó esik a vitaminok fontosságáról, a természetes forrásokból elérhető variánsairól, a bevitt mennyiség egészséges mértékéről, illetve az esetleges pótlásáról. Ritkán hangzik el azonban az omega-3 zsírsavak jelentősége a szervezet biológiai folyamataira nézve, melyet egyébként a szervezet nem képes előállítani. A telítetlen zsírsavak élettani hatásairól Dr. Dani Gergely háziorvossal beszélgettünk.

Halasz K 1A mozgásszervi problémák és az ezzel járó főként fizikai fájdalmak és pszichikai megterhelés ugyancsak elterjedt kórkép szerte a világon. A hazai népesség körében több mint 1 millió embert sújt a legkülönbözőbb korosztályokat érintve. Amellett, hogy rendkívül kellemetlen, gyakran vezet a betegek esetében az életminőség romlásához, a cselekvőképesség korlátoltságához, keresőképtelenséghez, nem ritkán rokkantsághoz. Sokan keresik fel a szakellátó intézményeket segítség reményében, de a gyakran nem megfelelő anamnézis és a nem adekvát terápiás kezelés csökkenti a fájdalmakat és nem szünteti meg a kiváltó okokat. Ahhoz, hogy tudjuk, milyen irányba induljunk el, szükséges tisztázni alapvető ismereteinket. A téma kapcsán Dr. Halász Katalin reumatológussal beszélgettünk.

Vashiany 2A vas felelős azért, hogy hemoglobin részét képezve megkösse az oxigént az emberi szervezetben, hogy az eljuthasson a sejtekhez, hacsak az életmódunkkal és a táplálkozásunkkal nem akadályozzuk, gátoljuk a természetes folyamatot. Napjainkban a vashiány egy ismert civilizációs probléma, amely a fejlett országok állampolgárainak közel kétharmadát sújtja. A mikroelem élettani hatásairól ismét Dr. Kovács Gergely Antalt ortopéd, sebész és sportorvos szakorvost kérdeztük, a Sportkórház korábbi sebész főorvosát, akivel korábban a magnézium szerepéről és fontosságáról már beszélgettünk.

Étrend-kiegészítők

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika

Mérleg-kölcsönzés

A babamérleg kölcsönzés részleteiért ide kattintson!

Elérhetőség