Egészségvédelem

Hagyomány
Hagyomány
Szakértelem
Szakértelem
Törődés
Törődés
...természetesen!
...természetesen!
Previous Next
A A A

Dr. Hegedűs TiborA várandósság minden pár, család és kismama életében az egyik legcsodálatosabb 9 hónap. A terhesség ugyanakkor – ahogyan a kifejezés is magában hordozza – egészségügyi szempontból megterhelő, mind a kismama, mind pedig a magzat számára. Előbbi esetében sok energiára és egészséges életmódra van szükség, hogy utóbbi ne szenvedjen hiányt a méhben történő hosszú fejlődés időszaka alatt. Ennek biztosítására javasolt a magzatvédő- vagy másképpen a terhesvitaminok alkalmazása. A témáról Dr. Hegedűs Tibor nőgyógyász szakorvost kérdeztük.

Ruska EvaIdőeltolódást két esetben tapasztalhatunk. Évente kétszer az országok egy részében megélik az emberek a nyári időszámításra történő átállást, majd az onnan történő visszalépést. A másik esetben utazni kell, mégpedig a földrajzi hosszúsági fokok mentén minél nagyobb távolságokat. Ekkor az időeltolódás oka az összehangolt világidőhöz viszonyított eltérések, azaz időzónák. Mindez nem csak az óráink átállítását jelenti, hanem szervezetünket is megviselheti, ehhez biológiai óránknak is igazodnia kell. Az átállásról Dr. Ruska Éva pszichológussal beszélgettünk.

Kozma Gabor 1A téli hónapok végének közeledtével lassacskán beköszönt a tavasz. Hideg és meleg időjárás váltakozik táptalajt biztosítva a vírusoknak, az influenzaszerű megbetegedéseknek. A zord időjárás eredményeként limitált a napsütéses órák száma, az emberi szervezet vitamin-ellátottsága lassacskán kimerül, sokszor a pótlásra tett erőfeszítések ellenére. Egy életerős felnőtt ember számára elengedhetetlen, hogy a test ne szenvedjen hiányt a szükséges szerves vegyületekben. Az 50 év alatti korosztály vitaminpótlásáról Dr. Kozma Gábor szakgyógyszerésszel beszélgettünk.

Huszka JanosA nátha általános tünetegyüttes, és ha csak egy pillanatra elgondolkodunk, eszünkbe fog jutni, hogy mi vagy gyermekünk mikor volt legutóbb náthás. A családban a kiskorúakra kiemelt figyelmet kell fordítani. Ha a gyermekek nem immunrendszere nem elég erős a vírusokkal, baktériumokkal szemben, akkor évente legalább egyszer megküzdenek valamilyen felső légúti fertőzéssel. A betegségről Dr. Huszka Jánossal, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Fül-, Orr-, Torok-, Gége és Fej-, Nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosával beszélgettünk.

Étrend-kiegészítők

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika

Mérleg-kölcsönzés

A babamérleg kölcsönzés részleteiért ide kattintson!

Elérhetőség