Közérdekű adataink

Nyitvatartás, elérhetőség - Kattintson!

Járvány után

Veszelyhelyzet2

Egészségvédelem


biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Mérleg kölcsönzés

A babamérleg kölcsönzés részleteiért ide kattintson!
GyöngyPatika

Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Róna Web


Könyvek

 

springmed

Látogatott oldalak

Oldalletöltések: 2484018

Impresszum

Honlaptulajdonos:
Róna Patika
Felelős szerkesztő
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

helpNeT Iroda Kft.

Cegadatok X


Harsányi JánosZuglóban, ahol Harsányi János született és felnőtté vált, édesapja, Harsányi Károly az egykori Őrangyal gyógyszertár - ma Róna Patika – tulajdonosa volt.

Harsányi János emléktáblájának avatása
Május 24-én a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közreműködésével megvalósult Harsányi János (1920-2000) gyógyszerész, közgazdasági Nobel-díjas tudósunk emléktáblájának avatása.

Harsányi János 1942-ben Budapesten nyerte el gyógyszerészi oklevelét és 1948-tól már ő birtokolta a Bosnyák utca 1/a. (Thököly u. - Róna u. sarok) alatti patikát. Külföldre távozása után a közgazdaságtudomány területén alkotott maradandót és nyerte el a Nobel-díjat 1994-ben a nem-kooperatív játékok elméletében, az egyensúly-elemzésre vonatkozó eredményeiért. Az MTA tiszteleti tagjává fogadta.

Az emléktábla-avatáson ünnepi köszöntőt mondott prof. dr. Vincze Zoltán, az MGYT tiszteletbeli elnöke, dr. Kroó Norbert, az MTA alelnöke és dr. Botz Lajos, az MGYT főtitkára. Rátonyi Gábor zuglói polgármester kérte a jelenlévőket, hogy egy év múlva, Harsányi születésnapján, ünnepeljenek újra együtt a városrész polgáraival. Gaál Emese szakgyógyszerész, a Róna gyógyszertár személyi jogos vezetője a családi gyógyszertárról beszélt, a kutatást és az emlékek összegyűjtését tovább folytatja. Harsányi János életének gyógyszerészi vonatkozásait e tudósítás írója publikálta, és tárta fel az ünnepség résztvevőinek.

Ferentzi Mónika gyógyszerésztörténész

Forrás: Semmelweis Egyetem